آموزش تهیه ماست
برای تهیه ماست باید از شیر تازه ی پاستوریزه یا استرلیزه استفاده نمود.
تهیه مایه ی ماست :
به ازای هر لیتر شیر، 3 قاشق غذاخوری ماست مورد نیاز است. ابتدا ماست را در ظرفی جداگانه خوب هم می زنیم تا کاملاً یکنواخت گردد(گلوله گلوله نباشد). سپس کمی از شیر را به ماستِ زده شده اضافه می کنیم تا اندکی رقیق تر شود. مایه ی ماست آماده است.
روش اول :
(زودپز و پلوپز هوشمند کورس)
در این روش نیازی نیست پیش از آغاز عملیات، شیر را بجوشانیم.
فقط شیر را درون دستگاه میریزیم و مایه ی ماستی که به روش بالا آماده کرده ایم را به آن اضافه می نماییم، سپس آنها را کمی به هم میزنیم تا مایه ی ماست، کاملاً درون شیر حل شود.
اکنون با استفاده از دکمه “فهرست” عملکرد “Yogurt” را انتخاب نموده و دکمه آغاز “START” را می زنیم.
روش دوم :
ابتدا شیر را به مدت حداقل نیم ساعت درون ظرفی جداگانه و به غیر از دیگ دستگاه، بر روی اجاق گاز بجوشانید. سپس باید صبر کنید تا دمای آن، به حداکثر 45 درجه سانتیگراد برسد. پس از رسیدن به این دما، مایه ی ماستی که به روش بالا آماده کرده ایم را به آن اضافه می نماییم، آنها را کمی هم می زنیم، تا مایه ی ماست کاملاً درون شیر حل شود.
نکته:
1) در تمام طول مدت عملکرد دستگاه، از هم زدن مواد درونِ آن خودداری نمایید.
2) ظرف های مورد استفاده را قبل از شروع کار کاملاً شسته، پاک و خشک نمایید ظروف مورد استفاده در تهیه ماست باید کاملاً تمیز باشند (زیرا آلودگی می توانند بر طعم یا کیفیت ماست تأثیر بگذارند).
3) در طول عملکرد دستگاه از باز کردنِ درب آن خودداری نمایید.
4)برحسب ذائقه شخصی و به دلخواه، می توانید مقداری نمک به مایه ی اولیه ماست اضافه نمایید.
5) در صورت پیروی از روش دوم برای تهیه ی ماست، حتماً از شیر پرچرب استفاده نمایید.